Smažená kuřecí prsa v česnekové omáčce - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte šťavnaté maso, které můžete podávat klasicky s přílohou nebo jím naplnit tortilly. Smažená kuřecí prsa jsou křehká a chutnají skvěle.
Základ
Omáčka
Na smažení
Kuřecí prsa nakrájejte na větší kousky, které ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Maso obalte moukou a smažte ho na rozpáleném oleji 4–6 minut ze všech stran.
Maso z pánve vyjměte a odložte ho bokem. Do stejné pánve vložte máslo, které nechte rozpustit a poté ho zasypte moukou. Po 30 vteřinách přidejte prolisovaný česnek, který smažte dalších 30 vteřin a poté vše zalijte vodou.
Do omáčky vraťte maso, ingredience zamíchejte a po minutě pokrm odstavte z tepla.
Tip: Smažená kuřecí prsa můžete podávat s oblíbenou přílohou, ale hodí se i jako náplň do tortill.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia

