Třešňový koláč z listového těsta - postup přípravy
Tento dezert je skvělý k pohoštění ve všední den, ale také o slavnostech. Těšit se můžete na osvěžující chuť, křupavou strukturu a šťavnatou náplň.
Základ
Na potření
Na posypání
Jeden plát listového těsta jemně poválejte, zarovnejte jeho okraje a rozprostřete ho na plech, vyložený pečicím papírem, kde ho pokryjte zakysanou smetanou.
Smetanu posypte prosetou skořicí, cukrem a na pánvi rozpusťte máslo, na kterém nechte rozpustit mražené třešně.
Tip: Množství skořice určete na základě vlastní chuti. Můžete ji vynechat úplně.
Po 5–7 minutách vaření do třešní vmíchejte med a pokračujte ve vaření ještě minutu. Poté přidejte kukuřičný škrob, směs vařte 2 minuty a následně jí pokryjte listové těsto na plechu.
Náplň zakryjte druhým plátem listového těsta, okraje obou plátů k sobě přitlačte pomocí vidličky a dezert vidličkou propíchejte. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Třešňový koláč z listového těsta nechte vychladnout a podávejte ho posypaný moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Baking Day

