Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí nanuk s čokoládovou polevou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Domácí nanuk s čokoládovou polevou - postup přípravy

Až ochutnáte tento domácí nanuk, už nebudete chtít ten z obchodu. Je jemný a zdobí ho úžasně lahodná čokoládová poleva, kterou si rychle zamilují dospělí i děti.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu šlehejte, dokud nezíská tuhou konzistenci a poté do ní vešlehejte kondenzované mléko. Směs nalijte do formy na nanuky s připravenými dřívky a vložte ji na 2–3 hodiny do mrazáku. 

2. KROK

Na závěr připravte polevu, smícháním rozpuštěné čokolády s olejem, ve které nanuky obalte. 

Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni během 2 minut.

3. KROK

Po zaschnutí polevy můžete domácí nanuk ihned podávat.

Poznámka: Takto připravená osvěžující pochoutka může vydržet v mrazáku i několik týdnů.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů