Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory plněné sýrem a slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Brambory plněné sýrem a slaninou - postup přípravy

Chcete svou rodinu potěšit mimořádně chutným obědem? Pak vsaďte na tyto zapečené brambory se sýrem, slaninou a houbovou omáčkou. Můžete si být jistí, že se budou všichni oblizovat až za ušima. Tento lahodný pokrm nadchne i toho největšího mlsouna.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si pečlivě omyjte brambory, osušte je papírovými utěrkami, a i se slupkou je zabalte do alobalu. Pak je pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 až 40 minut. Mezitím si nakrájejte preferovaný polotvrdý sýr na menší kousky a slaninu na kostičky.




Obě suroviny následně restujte na pánvi do té doby, než se sýr zcela nerozpustí. Do směsi také po chvíli vlijte smetanu na vaření (jen pár lžic). Vše důkladně promíchejte a provařte pár minut. Nakonec odstavte z plotny

V této fázi vyjměte brambory z trouby. Pak je překrojte, dužinu vydlabejte a naplňte sýrovou směsí se slaninou. Brambory dejte ještě dopéct na deset minut při teplotě 180 °C. Mezitím si připravte houbovou omáčku.

Na pánvi si rozpalte trochu oleje a na něm orestujte kousky žampionů dozlatova, také přisypte lisovaný česnek a nasekanou petrželku. Suroviny na závěr přelijte zbylou smetanou na vaření a nechte chvíli probublávat. Po několika minutách bude houbová omáčka hotová.

Upečené brambory s náplní servírujte teplé přelité houbovou omáčkou. Takovou dobrotu si vaše rodina bude jedině vychvalovat. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů