Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené třešně bez použití cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Zavařené třešně bez použití cukru - postup přípravy

Zavařené třešně můžete použít k přípravě kompotů i nejrůznějších dezertů. Výhodou tohoto jednoduchého receptu je, že nemusíte použít cukr ani sterilizovat sklenice.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Třešně důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou a naplňte jimi zavařovací sklenice. 

Poznámka: Tento recept nevyžaduje sterilizaci nádobí.

2. KROK

Do sklenic nalijte vroucí vodu tak, aby bylo ovoce zcela ponořené a volně je přiklopte víčky. Sklenice zakryjte dekou a nechte je 20–30 minut stát. 

3. KROK

Tip: Pokud vám zbydou třešně, které nebudete chtít zavařovat, můžete je jednoduše vypeckovat, vložit do sáčku a zamrazit. 

4. KROK

Po půl hodině šťávu ze sklenic přelijte do hrnce, kde ji smíchejte se studenou vodou a tekutinu přiveďte k varu.  

Tip: Rychleji se tekutina začne vařit, přikryjete-li hrnec pokličkou.

5. KROK

Do každé sklenice s třešněmi vsypte ½ lžičky kyseliny citronové a vlijte vroucí šťávu. Sklenice poté okamžitě pevně uzavřete víčky a nechte volně vychladnout dnem vzhůru, pod dekou. 

6. KROK

Poznámka: Zavařené třešně skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.  

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů