Česnek na zimu s chilli papričkou - postup přípravy
Česnek na zimu s chilli papričkou dodá každému jídlu příjemný říz a zároveň si zachová dlouhou trvanlivost. Hodí se k masu, do omáček, pomazánek i marinád.
Základ
1. způsob (1 sklenice)
2. způsob (1 sklenice)
Do hrnce nalijte vodu, ocet, vsypte sůl a po 2–3 minutách, kdy se nálev vaří, přidejte oloupané stroužky česneku. Ty vařte 5 minut a poté je sceďte.
1. způsob
Do sklenic vložte bobkový list s novým kořením a nakrájenou chilli papričkou. Přidejte stroužky česneku, ingredience zalijte horkým olejem, uzavřete je a nechte zcela vychladnout.
2. způsob
Sklenice naplňte mátou, nakrájenou chilli papričkou, sušeným rozmarýnem, sušeným tymiánem a stroužky česneku. Vše zalijte horkým olejem, sklenice uzavřete a nechte vychladnout.
Poznámka: Oba způsoby jsou vhodné pro naplnění 2 sklenic o objemu 250 ml. Česnek na zimu skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi