Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomerančový chlebíček s mandlemi

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 115 minut

Pomerančový chlebíček s mandlemi - postup přípravy

Připravte si dezert, který ocení všichni milovníci nízkosacharidového stravování. Pomerančový chlebíček je nadýchaný, jemný a má osvěžující, exotickou chuť.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Do formy

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pomeranč důkladně umyjte ve vodě s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Poté ho důkladně opláchněte a vložte do hrnce s horkou vodou, kde ho vařte 1 hodinu na mírném ohni. 

2. KROK

Mezitím v samostatné míse smíchejte mandlovou mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

3. KROK

Pomeranč nechte vychladnout, odkrojte z něj stopku i výrůstek ve spodní části a zbytek ovoce nakrájejte na menší kousky, které rozmixujte dohladka. 

Poznámka: Pomeranč nemusíte loupat ani zbavovat dužiny.

4. KROK

Pomeranč vložte do mísy s moukou, přidejte pomerančový extrakt se stévií a vše zamíchejte. V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu, který vmíchejte do pomerančového základu a směsí naplňte formu na pečení, vymazanou máslem. 

5. KROK

Pomerančový chlebíček posypte plátky mandlí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–55 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou z něj musíte vyndat čistou.

6. KROK

Upečený dezert nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Tip: Aby chlebíček nevysychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů