Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí želé bonbóny se 2 příchutěmi

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 4 minuty
čas vaření Vaření: 14 minut

Domácí želé bonbóny se 2 příchutěmi - postup přípravy

Až si připravíte tyto domácí želé bonbóny, nebudete už chtít ty z obchodu. Těšit se můžete hned na 2 osvěžující příchutě a velmi rychlou a snadnou přípravu.

Kdo by neměl rád bonbóny? Jsou to malé radosti, které nám dělají den o něco sladší. A když si je navíc připravíte doma, přesně víte, co v nich je – žádná zbytečná chemie, jen pár jednoduchých surovin a chuť, která vás překvapí. Želé bonbóny mají dlouhou historii, ale dnes si je můžete udělat sami, klidně i s dětmi. A věřte, že jakmile ochutnáte tyhle domácí s granátovým jablkem a pomerančem, na kupované už ani nepomyslíte.

Recept je jednoduchý, zvládne ho každý. Místo želatiny použijeme Agar-Agar – přírodní želírovací látku z mořských řas, která je vhodná i pro vegetariány. Bonbóny se připravují ve dvou vrstvách, každá s jinou ovocnou chutí. Stačí pár minut vaření, nalít do formiček (nebo klidně do misky) a nechat ztuhnout. Za půl hodinky máte hotovo.

A co je na tom nejlepší? Můžete si pohrát s tvary, barvami i příchutěmi. Děti budou nadšené, dospělí překvapení – a vy budete mít radost, že jste vytvořili něco tak jednoduchého a přitom tak dobrého. Tak co, dáme se do toho?

Bonbóny – to je taková malá sladká radost, která nám často připomene dětství. Barevné, voňavé, někdy kyselé, jindy sladké… prostě kousek štěstí zabalený do cukru. Sladkosti se vyráběly už ve starověkém Egyptě, tehdy hlavně z medu a fíkové šťávy. Ale opravdový boom nastal až v 19. století, kdy se cukr stal běžně dostupný a bonbóny začaly vznikat ve všech možných podobách.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Příchuť granátového jablka

Pomerančová příchuť

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Džus s příchutí granátového jablka smíchejte v rendlíku s cukrem, Agar-Agarem a směs vařte 5–7 minut, na mírném ohni. Ještě horkou tekutinu nalijte do formy na bonbóny  a nechte ji volně vychladnout. 

2. KROK

Poté v rendlíku smíchejte pomerančový džus s cukrem a Agar-Agarem a opakujte stejný postup, jako u předešlé tekutiny. Pomerančovou směsí naplňte formu a nechte ji vychladnout. Domácí želé bonbóny ztuhnou za 30–40 minut.

3. KROK

Tip: Pokud nemáte formu na bonbóny, můžete směs nalít do mísy, vymazané olejem a po ztuhnutí hmotu nakrájet na libovolné tvary.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Lara vaří

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů