Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tulipány z vařených vajec

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Tulipány z vařených vajec - postup přípravy

Pokud hledáte originální způsob, jak trochu oživit jídelní stůl a zároveň chcete spotřebovat vykoledovaná vejce, řešení je vcelku jednoduché. Vyzkoušejte tyto chutné tulipány a rozhodně potěšíte celou rodinu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vařená vejce oloupejte a nožem je ze čtyř stran nařízněte z vrchu vejce až cca do 2/3 jeho výšky. Výsledný tvar musí připomínat květ tulipánu. Žloutky opatrně vyjměte. Krabí tyčinky nastrouhejte a dejte do větší mísy, dále nastrouhejte i žloutky, přidejte papriku, sůl, smetanový sýr a důkladně promíchejte.

2. KROK

Směs přendejte do zdobícího sáčku a všechny bílky naplňte. Brčkem do nich zespoda udělejte dírku a do té zasuňte pažitku, nebo případně jarní cibulku. Poté máte hotovo, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů