Domácí kremrole z listového těsta - postup přípravy
Domácí kremrole z listového těsta jsou sladkostí, která potěší při všední i slavnostní příležitosti. Vychutnejte si křehké těsto s nadýchanou náplní, jako z cukrárny.
Základ
Náplň
Na posypání
Listové těsto rozprostřete na rovnou plochu a nakrájejte ho horizontálně na pruhy o šířce 3 cm. Každým pruhem omotejte jednu cukrářskou trubičku a kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Tip: Pokud nemáte cukrářské trubičky, k formování kremrolí můžete použít složený alobal. K přípravě domácí formičky na kremrole vám poslouží postup níže ve videu.
Kremrole pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po mírném vychladnutí je sejměte z trubiček, nechte je zcela vychladnout a mezitím připravte náplň.
V rendlíku smíchejte cukr s vodou, citronovou šťávou a směs vařte 4 minuty. Poté ji vařte ještě 3 minuty a stejně dlouho šlehejte také vaječné bílky.
Poznámka: Během vaření směs není nutné bez přestávky míchat.
Jakmile vznikne tuhý sníh, přidejte k němu uvařený sirup, za stálého šlehání, v jemném proudu. Náplň vložte do cukrářského sáčku a naplňte jí kremrole.
Domácí kremrole z listového těsta podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Aby vám dezert co nejdéle vydržel, skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Wallner

