Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s kousky jablek a mandlemi

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Koláč s kousky jablek a mandlemi - postup přípravy

Připravte si nadýchaný koláč s kousky jablek, podle tradičního německého receptu, známého po celém světě. Provoní vaši domácnost a potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vejce šlehejte se solí, vanilkovým cukrem a klasickým cukrem po dobu 2–3 minut. Jakmile vznikne světlá krémová hmota, vmíchejte do ní mléko s rostlinným olejem. 

2. KROK

Ingredience znovu zamíchejte a na závěr do nich přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s práškem prosejte a přidejte je nadvakrát.

3. KROK

Pokračujte s přípravou náplně. Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kostky. Ovoce vložte do mísy, ve které ho smíchejte s citronovou šťávou, díky které nezhnědne. V samostatné míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. 

4. KROK

Připravte si dortový ráfek, vyložený pečicím papírem a vymazaný olejem. Do ráfku rozprostřete polovinu těsta, které pokryjte jablky. Na ovoce rozprostřete tvarohovou náplň, kterou zakryjte zbytkem těsta. Dezert posypte plátky mandlí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. 

5. KROK

Koláč s kousky jablek servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem. 

Tip: Aby byl dezert lépe stravitelný, servírujte ho až poté, co vychladne. Do doby, než koláč zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, aby nevyschl. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé a snadné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů