Koláč s kousky jablek a mandlemi - postup přípravy
Připravte si nadýchaný koláč s kousky jablek, podle tradičního německého receptu, známého po celém světě. Provoní vaši domácnost a potěší vaše chuťové buňky.
Těsto
Náplň
Na posypání
Na vymazání
Nejprve připravte těsto. Vejce šlehejte se solí, vanilkovým cukrem a klasickým cukrem po dobu 2–3 minut. Jakmile vznikne světlá krémová hmota, vmíchejte do ní mléko s rostlinným olejem.
Ingredience znovu zamíchejte a na závěr do nich přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s práškem prosejte a přidejte je nadvakrát.
Pokračujte s přípravou náplně. Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kostky. Ovoce vložte do mísy, ve které ho smíchejte s citronovou šťávou, díky které nezhnědne. V samostatné míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem.
Připravte si dortový ráfek, vyložený pečicím papírem a vymazaný olejem. Do ráfku rozprostřete polovinu těsta, které pokryjte jablky. Na ovoce rozprostřete tvarohovou náplň, kterou zakryjte zbytkem těsta. Dezert posypte plátky mandlí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut.
Koláč s kousky jablek servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Tip: Aby byl dezert lépe stravitelný, servírujte ho až poté, co vychladne. Do doby, než koláč zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, aby nevyschl.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné