Snadný jahodový džem bez želírovacího cukru - postup přípravy
Jahodový džem bez želírovacího cukru je skvělou volbou pro ty, kteří upřednostňují přírodní chutě bez zbytečných přísad. Připravíte ho snadno.
Ingredience
Jahody očistěte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je a vložte do většího hrnce, kde je smíchejte s třetinou množství cukru. Hrnec zakryjte pokličkou a jahody nechte 30 minut odpočívat.
Následně ovoce vařte 10 minut, poté do něj vmíchejte druhou třetinu cukru, a jakmile se na hladině vytvoří pěna, sesbírejte ji. Pak přidejte citronovou šťávu a po 2 minutách vaření do směsi vmíchejte zbytek cukru.
Směs vařte posledních 5 minut, odstavte ji z tepla a nechte ji 10 minut chladnout. Poté obsah hrnce rozmixujte a hrnec vraťte zpět na sporák.
Na mírném ohni vařte marmeládu ještě 5–6 minut, aby zhoustla.
Poznámka: Doba vaření závisí na tom, jak moc hustou marmeládu chcete vytvořit. Čím déle se bude vařit, tím hustější a sladší bude.
Jahodovou marmeládu bez želírovacího cukru vlijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte volně chladnout. Poté ji skladujte na tmavém místě, v chladu.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit až 4 sklenice o objemu 330 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Выпечка и кулинария.

