Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadný jahodový džem bez želírovacího cukru

3,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Snadný jahodový džem bez želírovacího cukru - postup přípravy

Jahodový džem bez želírovacího cukru je skvělou volbou pro ty, kteří upřednostňují přírodní chutě bez zbytečných přísad. Připravíte ho snadno.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody očistěte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je a vložte do většího hrnce, kde je smíchejte s třetinou množství cukru. Hrnec zakryjte pokličkou a jahody nechte 30 minut odpočívat.

2. KROK

Následně ovoce vařte 10 minut, poté do něj vmíchejte druhou třetinu cukru, a jakmile se na hladině vytvoří pěna, sesbírejte ji. Pak přidejte citronovou šťávu a po 2 minutách vaření do směsi vmíchejte zbytek cukru. 

3. KROK

Směs vařte posledních 5 minut, odstavte ji z tepla a nechte ji 10 minut chladnout. Poté obsah hrnce rozmixujte a hrnec vraťte zpět na sporák. 

4. KROK

Na mírném ohni vařte marmeládu ještě 5–6 minut, aby zhoustla. 

Poznámka: Doba vaření závisí na tom, jak moc hustou marmeládu chcete vytvořit. Čím déle se bude vařit, tím hustější a sladší bude.

5. KROK

Jahodovou marmeládu bez želírovacího cukru vlijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte volně chladnout. Poté ji skladujte na tmavém místě, v chladu.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit až 4 sklenice o objemu 330 ml.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů