Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort ze zakysané smetany

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Nepečený dort ze zakysané smetany - postup přípravy

Nepečený dort ze zakysané smetany je ideální volbou pro ty, kteří chtějí připravit lehký a osvěžující dezert bez námahy. Pochutnejte si na jemné pochoutce plné ovoce.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Želatinu smíchejte s vodou a nechte ji 10 minut bobtnat. V samostatné míse smíchejte zakysanou smetanu s klasickým i vanilkovým cukrem a připravte si dortový ráfek, který vyložte potravinovou fólií. 

2. KROK

Želatinu rozpusťte a vešlehejte ji o smetanové směsi, do které vmíchejte omyté maliny s borůvkami. Směs nalijte do dortového ráfku, posypte ji trochou ovoce a vložte ji do lednice na 3–4 hodiny. 

3. KROK

Nepečený dort ze zakysané smetany servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky a lístky máty.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů