Nepečený dort ze zakysané smetany - postup přípravy
Nepečený dort ze zakysané smetany je ideální volbou pro ty, kteří chtějí připravit lehký a osvěžující dezert bez námahy. Pochutnejte si na jemné pochoutce plné ovoce.
Ingredience
Želatinu smíchejte s vodou a nechte ji 10 minut bobtnat. V samostatné míse smíchejte zakysanou smetanu s klasickým i vanilkovým cukrem a připravte si dortový ráfek, který vyložte potravinovou fólií.
Želatinu rozpusťte a vešlehejte ji o smetanové směsi, do které vmíchejte omyté maliny s borůvkami. Směs nalijte do dortového ráfku, posypte ji trochou ovoce a vložte ji do lednice na 3–4 hodiny.
Nepečený dort ze zakysané smetany servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky a lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко

