Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Škvarkové placky neboli pagáče

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Škvarkové placky neboli pagáče - postup přípravy

Vychutnejte si tradiční škvarkové pagáče podle receptu od paní Ladislavy Šatavové. Budete nadšeni z jejich jemné konzistence i chuti.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do vlažného a lehce osoleného mléka rozdrobte kostku droždí. Přidejte všechny ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout.

2. KROK

Po vykynutí z těsta rozválejte placku, ze které vykrájejte oválné pagáče. Dejte je na plech vyloženým pečicím papírem, potřete je vajíčkem a poté je nechte znovu nakynout. Následně je dejte péct do předehřáté troubě na 170°C, dokud nebudou dozlatova.

3. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů