Papriky plněné masem, zeleninou a rýží - postup přípravy
Papriky plněné masem jsou osvědčenou klasikou, která skvěle chutná, je snadná na přípravu a nikdy nezklame. Skvěle zasytí, krásně voní a milují je dospělí i děti.
Ingredience
Papriky omyjte, zbavte je semeníků a odložte je bokem. Mrkev s cibulí oloupejte, nakrájejte nadrobno a smíchejte s mletým masem, syrovou rýží, pepřem a Vegetou. Přidejte petrželku a ingredience důkladně promíchejte.
Do směsi vmíchejte vodu a poté jí naplňte papriky, které vložte do většího hrnce, do kterého nalijte tolik vody, aby byly papriky zcela ponořené. Pokrm následně vařte 1 hodinu pod pokličkou.
V samostatném hrnci rozpalte olej, který smíchejte s moukou. Po 1–2 minutách směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní mletou sladkou papriku.
Hrnec vraťte na teplo a směs vařte ještě 30 vteřin, za stálého míchání. Směs přidejte do hrnce s paprikami a pokračujte ve vaření ještě 5 minut.
Papriky plněné masem servírujte s vařenou rýží, šťouchanými brambory, nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Každou porci můžete ozdobit ještě trochou sušené petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Prahnulo mi

