Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Papriky plněné masem, zeleninou a rýží

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 68 minut

Papriky plněné masem, zeleninou a rýží - postup přípravy

Papriky plněné masem jsou osvědčenou klasikou, která skvěle chutná, je snadná na přípravu a nikdy nezklame. Skvěle zasytí, krásně voní a milují je dospělí i děti.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Papriky omyjte, zbavte je semeníků a odložte je bokem. Mrkev s cibulí oloupejte, nakrájejte nadrobno a smíchejte s mletým masem, syrovou rýží, pepřem a Vegetou. Přidejte petrželku a ingredience důkladně promíchejte.  

2. KROK

Do směsi vmíchejte vodu a poté jí naplňte papriky, které vložte do většího hrnce, do kterého nalijte tolik vody, aby byly papriky zcela ponořené. Pokrm následně vařte 1 hodinu pod pokličkou. 

3. KROK

V samostatném hrnci rozpalte olej, který smíchejte s moukou. Po 1–2 minutách směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní mletou sladkou papriku. 

4. KROK

Hrnec vraťte na teplo a směs vařte ještě 30 vteřin, za stálého míchání. Směs přidejte do hrnce s paprikami a pokračujte ve vaření ještě 5 minut.

5. KROK

Papriky plněné masem servírujte s vařenou rýží, šťouchanými brambory, nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit ještě trochou sušené petrželky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Prahnulo mi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů