Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná rajčata s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nakládaná rajčata s česnekem - postup přípravy

Přineste do své kuchyně svěží chuť léta prostřednictvím nakládaných rajčat s česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, do salátů nebo na obložené talíře.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Nálev

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce s vodou vsypte cukr, sůl, vložte do něj bobkový list a kuličky pepře. Nálev přiveďte k varu, po 3 minutách do něj vmíchejte ocet a poté ho odstavte z tepla.

2. KROK

Do samostatného hrnce vložte rajčata s jednou stranou nakrojenou do kříže a zalijte je vroucí vodou. Rajčata nechte 30–60 vteřin namáčet, poté je sceďte, oloupejte a vložte do větší nádoby. 

3. KROK

K rajčatům přidejte kopr s petrželkou, rozinkami a prolisovaným česnekem. 

Tip: Chcete-li rajčatům dodat ještě výraznější chuť, můžete přidat listy celeru.

4. KROK

Ingredience zalijte nálevem, zakryjte je a nechte je naložené přes noc. Druhý den můžete pochoutku použít dle potřeby.

Tip: Nakládaná rajčata s česnekem můžete použít do salátů i k masu. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Olga Matway

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů