Zavařené meruňky ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy
Zavařené meruňky ve sladkokyselém nálevu jsou originální pochoutkou, která vás překvapí svou bohatou chutí. Skvěle se hodí k masu, do salátů i k přípravě dezertů.
Ingredience
Meruňky důkladně omyjte, vypeckujte a naplňte jimi sterilizované sklenice, ve kterých je zalijte vodou.
Poznámka: Díky tomuto kroku přesně odměříte, kolik nálevu budete muset připravit.
Vodu ze sklenic přelijte do hrnce, smíchejte ji s cukrem, kyselinou citronovou a přiveďte ji k varu. Po 3 minutách nálevem naplňte sklenice s meruňkami, které volně uzavřete a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou.
Do hrnce nalijte vodu až po víčka sklenic a meruňky zavařujte 10 minut.
Poznámka: V tomto receptu byly použity sterilizované sklenice o objemu 500 ml. V případě větších sklenic bude nutná delší sterilizace.
Zavařené meruňky z hrnce opatrně vyjměte, víčka utáhněte a nechte je volně chladnout. Poté je uchovávejte na chladném a tmavém místě.
Tip: Po otevření meruňky co nejdřív zkonzumujte a uchovávejte je v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Солили Перчили

