Pikantní zeleninová směs z cuket - postup přípravy
Pikantní zeleninová směs z cuket je ideální způsob, jak zpracovat letní úrodu do trvanlivého jídla. Můžete jí doplnit maso, těstoviny nebo ji přidat na topinky.
Ingredience
Feferonky zbavte semeníků, nakrájejte je na menší kousky a rozemelte je, společně s oloupanými stroužky česneku v mlýnku na maso.
Stejný postup opakujte také s rajčaty a červenou paprikou a tuto rozemletou směs vložte do samostatné mísy. Poté nakrájejte cuketu na hranolky.
Poznámka: Před dalším zpracováním z cukety odřízněte okraje, které by mohly způsobit hořkost zeleniny, a to zejména u starších kusů.
V rendlíku s rozpáleným olejem smažte oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev po dobu 5–6 minut. Přidejte směs rajčat s paprikou, cukr, sůl a po 2 minutách také cuketu.
Ingredience důkladně zamíchejte a vařte je 35 minut. Po této době přidejte směs s feferonkou a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
Nakonec přidejte ocet, vše povařte ještě 1 minutu a směsí naplňte sterilizované sklenice, které volně přiklopte víčkem a jejich obsah nechte vychladnout.
Poté víčka utáhněte a zeleninovou směs z cuket skladujte na tmavém a chladném místě. Můžete ji použít například na topinky nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 7 sklenic o objemu 500 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусная кухня. Простые рецепты