Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní zeleninová směs z cuket

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 49 minut

Pikantní zeleninová směs z cuket - postup přípravy

Pikantní zeleninová směs z cuket je ideální způsob, jak zpracovat letní úrodu do trvanlivého jídla. Můžete jí doplnit maso, těstoviny nebo ji přidat na topinky.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Feferonky zbavte semeníků, nakrájejte je na menší kousky a rozemelte je, společně s oloupanými stroužky česneku v mlýnku na maso. 

2. KROK

Stejný postup opakujte také s rajčaty a červenou paprikou a tuto rozemletou směs vložte do samostatné mísy. Poté nakrájejte cuketu na hranolky. 

3. KROK

Poznámka: Před dalším zpracováním z cukety odřízněte okraje, které by mohly způsobit hořkost zeleniny, a to zejména u starších kusů. 

4. KROK

V rendlíku s rozpáleným olejem smažte oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev po dobu 5–6 minut. Přidejte směs rajčat s paprikou, cukr, sůl a po 2 minutách také cuketu. 

5. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte a vařte je 35 minut. Po této době přidejte směs s feferonkou a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. 

6. KROK

Nakonec přidejte ocet, vše povařte ještě 1 minutu a směsí naplňte sterilizované sklenice, které volně přiklopte víčkem a jejich obsah nechte vychladnout. 

7. KROK

Poté víčka utáhněte a zeleninovou směs z cuket skladujte na tmavém a chladném místě. Můžete ji použít například na topinky nebo jako přílohu k masovým pokrmům. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 7 sklenic o objemu 500 ml.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů