Poctivá gulášová polévka s hovězím - postup přípravy
Poctivá gulášová polévka s hovězím, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, zasytí a zahřeje. Pokrm je výživný a hravě nahradí hlavní jídlo.
Základ
Na posypání
Na rozpuštěném sádle smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty, ke které přidejte kousky hovězího masa. Ty zprudka smažte 3–4 minuty a poté je zasypte drceným kmínem.
Maso ochuťte solí, pepřem, přidejte rajčatový protlak s mletou sladkou paprikou a po 30 vteřinách směs zasypte hladkou moukou a zalijte vývarem.
Poznámka: Vývar můžete nahradit čistou vodou.
Po důkladném promíchání do polévky přidejte bobkový list s novým kořením a pokrm vařte 2–3 hodiny, do změknutí masa, pod pokličkou.
Na závěr do polévky přidejte oloupané, nakrájené brambory a pokračujte ve vaření dalších 15 minut, do změknutí brambor. Poctivou gulášovou polévku ochuťte majoránkou, prolisovaným česnekem a dosolte ji.
Pochoutku vařte ještě 2 minuty a poté ji servírujte posypanou nasekanou petrželkou.
Tip: Gulášovka více zasytí, pokud k ní budete podávat oblíbené pečivo.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

