Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomalu tažený hovězí vývar se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 520 minut

Pomalu tažený hovězí vývar se zeleninou - postup přípravy

Pokud milujete poctivé polévky, určitě si pochutnáte na kvalitním vývaru podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jeho příprava je jednoduchá a stojí za to počkat si na výsledek.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí kosti s masem vložte do pekáče a přidejte k nim rozkrojenou cibuli a 3 oloupané stroužky česneku. Vše jemně pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut. 

2. KROK

Upečené ingredience přendejte do hrnce, osolte je a zalijte studenou vodou, kterou pomalu přiveďte k varu. 

Poznámka: Během vaření se bude na povrchu polévky tvořit voda, kterou průběžně sbírejte. Díky tomu nebude vývar kalný.

3. KROK

Do vývaru přidejte bobkové listy, nové koření, pepř a polévku pomalu táhněte, těsně pod bodem varu, 8 hodin. Po této době přidejte do polévky nakrájenou mrkev, petržel, celer a vše vařte pod pokličkou na mírném ohni dalších 20 minut, do změknutí zeleniny.

4. KROK

Na závěr vyndejte z vývaru kosti s masem, které nakrájejte a servírujte s vývarem a zeleninou. 

Tip: Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů