Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní adžika bez vaření s česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Pikantní adžika bez vaření s česnekem - postup přípravy

Pikantní adžika bez vaření je výbornou volbou pro milovníky výrazných chutí, kteří preferují snadnou přípravu. Hodí se k masovým pokrmům, těstovinám i pečivu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata s červenými paprikami omyjte a rozemelte je, společně s česnekem a chilli papričkami v mlýnku na maso. 

Poznámka: Před mletím z paprik odstraňte semeníky.

2. KROK

Směs ochuťte solí, zamíchejte ji, zakryjte pokličkou a nechte zrát 24 hodin v pokojové teplotě. 

Poznámka: Během doby zrání se na povrchu adžiky bude tvořit pěna. Směs občas promíchejte, aby pěna zmizela.

3. KROK

Adžiku bez vaření nakonec nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a uchovávejte v lednici. 

Tip: Adžiku můžete podávat jako doplněk k pečivu, masu i k těstovinám. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů