Pikantní adžika bez vaření s česnekem - postup přípravy
Pikantní adžika bez vaření je výbornou volbou pro milovníky výrazných chutí, kteří preferují snadnou přípravu. Hodí se k masovým pokrmům, těstovinám i pečivu.
Ingredience
Rajčata s červenými paprikami omyjte a rozemelte je, společně s česnekem a chilli papričkami v mlýnku na maso.
Poznámka: Před mletím z paprik odstraňte semeníky.
Směs ochuťte solí, zamíchejte ji, zakryjte pokličkou a nechte zrát 24 hodin v pokojové teplotě.
Poznámka: Během doby zrání se na povrchu adžiky bude tvořit pěna. Směs občas promíchejte, aby pěna zmizela.
Adžiku bez vaření nakonec nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a uchovávejte v lednici.
Tip: Adžiku můžete podávat jako doplněk k pečivu, masu i k těstovinám.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Эллой Ивановой MamaElla

