Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené cuketové řízky v těstíčku

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Smažené cuketové řízky v těstíčku - postup přípravy

Smažené cuketové řízky jsou skvělou alternativou k masové variantě. Jsou šťavnaté, úžasně křupavé a perfektní jako lehký oběd i originální pohoštění pro vaše blízké.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Těstíčko

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety zbavte okrajů, zeleninu nakrájejte na plátky a ochuťte ji solí a pepřem z obou stran.

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost. 

2. KROK

Cuketu nechte odpočívat a připravte těstíčko. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a zakysanou smetanou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s mletou sladkou paprikou, pepřem, oreganem a kurkumou. 

3. KROK

Vytvořte těstíčko, do kterého vmíchejte najemno nastrouhaný sýr a plátky cuket v něm obalte. Následně zeleninu smažte na rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany, dozlatova.

4. KROK

Tip: Smažené cuketové řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Během smažení můžete plátky několikrát obrátit. 

5. KROK

Řízky z cukety můžete podávat s oblíbenou přílohou nebo jen s dipem, jehož přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SAMIRA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů