Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodný cheesecake s ricottou a mascarpone

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Lahodný cheesecake s ricottou a mascarpone - postup přípravy

Nejste zrovna nadšenci zdlouhavého pečení dezertů, buchet a koláčů? Pak připravte rychlou variaci, která stejně dobře potěší vaše blízké. Sušenkový cheesecake s ricottou, mascarpone a borůvkami je dokonalou lahůdkou, kterou budete milovat.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si rozmělníte sušenky dle výběru v mixéru najemno. Poté je v menší skleněné misce smíchejte s rozpuštěným máslem a ve vodní lázni přimíchávejte i vejce. Následně těstíčko navrstvěte do kulaté koláčové formy s pečícím papírem a uhlaďte lžící. Korpus dejte prozatím do lednice a pusťte se do přípravy krému.




Nyní si oddělte vaječné žloutky od bílků a z těch vyšlehejte ručním mixérem tuhý sníh. Pak do něj také zakomponujte sýr mascarpone a ricottu. V jiné misce si také rozmíchejte vaječné žloutky s moučkovým i vanilkovým cukrem a přidejte do směsi rovněž strouhanou citronovou kůru s hladkou moukou.

Nakonec propojte oba krémy dohromady a výslednou hmotu rovnoměrně navrstvěte na chlazený sušenkový korpus. Cheesecake zapékejte v tomto stavu po dobu 30 až 40 minut při teplotě 180 °C.

Až bude cheesecake upečený, vyjměte jej z trouby a naneste na něj ihned borůvkový džem (ten je možné mírně zředit vodou, pakliže je příliš hustý).

Po zchladnutí dezert naporcujte a podávejte s oblíbeným nápojem. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů