Zavařený salát z cuket s feferonkou - postup přípravy
Tento recept si oblíbí všichni milovníci výživných, šťavnatých a pikantních jídel. Zavařený salát z cuket s feferonkou se skvěle hodí do těstovin i jako příloha k masu.
Ingredience
Z cukety odřízněte okraje, zeleninu oloupejte, nastrouhejte a vložte do větší mísy. Smíchejte ji s nastrouhanou mrkví a nakrájenými paprikami.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost.
Do směsi přidejte feferonky, nadrobno nakrájený česnek, nasekanou bazalku a všechny ingredience smíchejte se solí, cukrem, octem, zahřátým olejem, koriandrem a mletou sladkou paprikou.
Směs nechte 10 minut odpočívat, aby pustila šťávu a poté jí naplňte sterilizované sklenice. Do sklenic nalijte také šťávu, uzavřete je a vložte je do většího hrnce se dnem, vyloženým utěrkou.
Do hrnce nalijte vodu až po víčka sklenic a salát zavařujte 20 minut při teplotě 85 °C. Poté sklenice opatrně vyjměte, víčka utáhněte a zavařený salát z cuket nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.
Salát uchovávejte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho skladujte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nur’un Yemek Tarifleri 2

