Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený salát z cuket s feferonkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zavařený salát z cuket s feferonkou - postup přípravy

Tento recept si oblíbí všichni milovníci výživných, šťavnatých a pikantních jídel. Zavařený salát z cuket s feferonkou se skvěle hodí do těstovin i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, zeleninu oloupejte, nastrouhejte a vložte do větší mísy. Smíchejte ji s nastrouhanou mrkví a nakrájenými paprikami.

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost. 

2. KROK

Do směsi přidejte feferonky, nadrobno nakrájený česnek, nasekanou bazalku a všechny ingredience smíchejte se solí, cukrem, octem, zahřátým olejem, koriandrem a mletou sladkou paprikou.  

3. KROK

Směs nechte 10 minut odpočívat, aby pustila šťávu a poté jí naplňte sterilizované sklenice. Do sklenic nalijte také šťávu, uzavřete je a vložte je do většího hrnce se dnem, vyloženým utěrkou. 

4. KROK

Do hrnce nalijte vodu až po víčka sklenic a salát zavařujte 20 minut při teplotě 85 °C. Poté sklenice opatrně vyjměte, víčka utáhněte a zavařený salát z cuket nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou. 

5. KROK

Salát uchovávejte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho skladujte v lednici.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů