Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Konzervovaný zeleninový salát z červené řepy

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Konzervovaný zeleninový salát z červené řepy - postup přípravy

Z červené řepy a další zeleniny si lze připravit směs, kterou uchováte ve sklenicích. V zimě ho pak lze namazat na chléb, ale dá se použít i jako zeleninová příloha k jiným jídlům.

Ingredience pro:
1 porce

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Pečlivě si očistěte a omyjte zeleninu, kterou potřebujete na salát. Rajčata rozmixujte za pomoci tyčového mixéru na pyré, ale lze je prohnat i mlýnkem na maso. Červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle, mrkev na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na kostičky. Papriky rozkrájejte na nudličky.

2. KROK

Dejte rajčata do velkého hrnce, do kterého se vám vejde všechna zelenina. K rajčatům dejte rostlinný olej, sůl a cukr. V průběhu vaření lze dosolit nebo dosladit podle vaší chuti, v receptu je jen doporučené množství. Dejte hrnec na sporák, zapněte plamen a přidejte mrkev, cibuli, papriku a řeku. Vše promíchejte a za občasného míchání na mírném plameni vařte asi 40 minut.

3. KROK

Během té doby si oloupejte česnek, připravte feferonku a rozmixujte je najemno v mixéru. Po 40 minutách je přidejte k zelenině a přilijte ocet. Poté směs ještě asi 15 minut vařte.

4. KROK

Horkou směs dejte do čistých sklenic tak, aby byla až po okraj. Zavíčkujte čistými novými víčky a nechte pomalu chladnout. Víčka by se měla přichytit. Takto směs vydrží ve sklenicích celou zimu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů