Konzervovaný zeleninový salát z červené řepy

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Konzervovaný zeleninový salát z červené řepy - postup přípravy

Z červené řepy a další zeleniny si lze připravit směs, kterou uchováte ve sklenicích. V zimě ho pak lze namazat na chléb, ale dá se použít i jako zeleninová příloha k jiným jídlům.
1. KROK

Pečlivě si očistěte a omyjte zeleninu, kterou potřebujete na salát. Rajčata rozmixujte za pomoci tyčového mixéru na pyré, ale lze je prohnat i mlýnkem na maso. Červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle, mrkev na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na kostičky. Papriky rozkrájejte na nudličky.

2. KROK

Dejte rajčata do velkého hrnce, do kterého se vám vejde všechna zelenina. K rajčatům dejte rostlinný olej, sůl a cukr. V průběhu vaření lze dosolit nebo dosladit podle vaší chuti, v receptu je jen doporučené množství. Dejte hrnec na sporák, zapněte plamen a přidejte mrkev, cibuli, papriku a řeku. Vše promíchejte a za občasného míchání na mírném plameni vařte asi 40 minut.

3. KROK

Během té doby si oloupejte česnek, připravte feferonku a rozmixujte je najemno v mixéru. Po 40 minutách je přidejte k zelenině a přilijte ocet. Poté směs ještě asi 15 minut vařte.

4. KROK

Horkou směs dejte do čistých sklenic tak, aby byla až po okraj. Zavíčkujte čistými novými víčky a nechte pomalu chladnout. Víčka by se měla přichytit. Takto směs vydrží ve sklenicích celou zimu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 206 hlasů
Nahlásit chybu
85 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt