Pomerančové poháry ze Salka s třešněmi - postup přípravy
Pomerančové poháry ze Salka jsou osvěžujícím dezertem, který okouzlí svou chutí i vzhledem. Jsou jednoduché a úžasně kombinují sladkou a kyselou chuť.
Základ
Krém
Ovocná náplň
Cukrářské piškoty rozdrobte a smíchejte je s citronovou šťávou. Piškoty pokryjte dno servírovacích pohárů a pokračujte s přípravou krému.
V rendlíku smíchejte pomerančovou šťávu s vaječnými žloutky, vanilkovým cukrem a škrobem. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ji přelijte do mísy.
Poznámka: Šťávu přeceďte, abyste se zbavili dužiny.
Krém zakryjte potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, měla by se ho fólie přímo dotýkat.
V samostatné míse vyšlehejte Salko se smetanou a vzniklou směs vešlehejte do vychladlého základu na krém. Ten rovnoměrně rozprostřete do servírovacích pohárů s piškoty.
Nakonec připravte ovocnou náplň. V pánvi smíchejte vypeckované třešně s cukrem a citronovou šťávou. Směs vařte 2 minuty, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní škrob.
Ovocnou náplň vařte další 2–3 minuty a po vychladnutí ji přidejte do pohárů.
Tip: Pomerančové poháry ze Salka můžete servírovat ozdobené šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné jídlo

