Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kapustnica s klobásou a houbami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí kapustnica s klobásou a houbami - postup přípravy

Připravte si pravou domácí kapustnicu, která je výživná, chutná, zasytí vás a postaví na nohy v době nemoci nebo po večírku. Polévka je snadná a hravě nahradí hlavní jídlo.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Jíška

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Houby zalijte vodou a nechte je 10 minut ponořené. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také klobásu a všechny ingredience, včetně slitých hub, vložte do hrnce, kde je zalijte vodou.

Poznámka: Vody použijte tolik, aby byly ingredience zcela ponořené.  

2. KROK

Vodu přiveďte k varu a suroviny vařte 20 minut. Po této době do polévky přidejte zelí bez nálevu a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. 

Tip: Pokud je zelí příliš dlouhé, nakrájejte ho. Chcete-li mít polévku kyselejší, trochou nálevu ji na závěr dochuťte.

3. KROK

Mezitím připravte jíšku. V rendlíku smíchejte olej s moukou. Asi po 10 minutách, až jíška ztmavne, ji odstavte z tepla, zaprašte ji mletou sladkou paprikou a zalijte studenou vodou.

4. KROK

Jíšku míchejte do polévky, kterou vařte ještě 5 minut. 

Poznámka: Po přidání mouky do pokrmu je nutné ho provařit, aby byl lépe stravitelný.  

5. KROK

Pokud je to potřeba, domácí kapustnicu dochuťte solí a servírujte ji horkou s oblíbeným pečivem. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tradičné recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů