Domácí kapustnica s klobásou a houbami - postup přípravy
Připravte si pravou domácí kapustnicu, která je výživná, chutná, zasytí vás a postaví na nohy v době nemoci nebo po večírku. Polévka je snadná a hravě nahradí hlavní jídlo.
Základ
Jíška
Houby zalijte vodou a nechte je 10 minut ponořené. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také klobásu a všechny ingredience, včetně slitých hub, vložte do hrnce, kde je zalijte vodou.
Poznámka: Vody použijte tolik, aby byly ingredience zcela ponořené.
Vodu přiveďte k varu a suroviny vařte 20 minut. Po této době do polévky přidejte zelí bez nálevu a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
Tip: Pokud je zelí příliš dlouhé, nakrájejte ho. Chcete-li mít polévku kyselejší, trochou nálevu ji na závěr dochuťte.
Mezitím připravte jíšku. V rendlíku smíchejte olej s moukou. Asi po 10 minutách, až jíška ztmavne, ji odstavte z tepla, zaprašte ji mletou sladkou paprikou a zalijte studenou vodou.
Jíšku míchejte do polévky, kterou vařte ještě 5 minut.
Poznámka: Po přidání mouky do pokrmu je nutné ho provařit, aby byl lépe stravitelný.
Pokud je to potřeba, domácí kapustnicu dochuťte solí a servírujte ji horkou s oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tradičné recepty