Slaný palačinkový koláč s mletým masem - postup přípravy
Pokud milujete kombinaci šťavnatého masa, sýra a jemného těsta, upečte si slaný palačinkový koláč. Poslouží jako rychlý oběd nebo večeře, která chutná i zastudena.
Těsto
Na smažení
Náplň
Omáčka
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a mlékem do světlé pěny. Přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také rozpuštěné máslo.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Ze vzniklého těsta odebírejte množství o velikosti naběračky, které postupně vlévejte na pánev. Všechny palačinky smažte 30 vteřin z každé strany.
Poznámka: Před každou palačinkou potřete pánev trochou oleje.
Usmažené palačinky odložte bokem a pokračujte s přípravou náplně. Mleté maso smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, dokud nezhnědne. Poté k němu přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a po dalších 3 minutách také nadrobno nakrájené rajče.
Směs osolte, opepřete a odložte bokem. V jiné pánvi smíchejte rozpuštěné máslo s moukou a asi po minutě, až vznikne jíška, do ní postupně vmíchejte mléko a nakonec sůl. Směs vařte 3–4 minuty, dokud nezhoustne a začněte s vrstvením koláče.
První palačinku vložte do pánve, vhodné k pečení v troubě a polijte ji trochou omáčky. Tu pokryjte částí množství masové směsi, kterou posypte najemno nastrouhanou mozzarellou a zakryjte další palačinkou.
Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete sýrem. Slaný palačinkový koláč pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte