Kávová buchta s čokoládou a kokosem - postup přípravy
Kávová buchta s čokoládou a kokosem je ideální volbou pro milovníky výrazných chutí. Jemná káva, sladká čokoláda a exotický kokos tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Těsto
Do formy
K navlhčení
Na polevu
Na posypání
Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým i klasickým cukrem do světlé pěny, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich olej a kávu rozpuštěnou v mléce.
Přidejte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku do pečiva a vzniklé těsto nalijte do formy na pečení, vymazané máslem a vysypané moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Mezitím připravte směs k navlhčení. V rendlíku smíchejte cukr s kávou, kakaem, mlékem, kousky čokolády a máslem.
Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou. Pokud se na špejli těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Polovinou směsi navlhčete upečené těsto a do druhé poloviny vmíchejte směs mléka se škrobem. Směs zahřívejte 2–3 minuty, a jakmile zhoustne, naneste ji na dezert.
Kávovou buchtu vložte do lednice na několik hodin. Poté, co pochoutka vychladne, posypte ji strouhaným kokosem a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili

