Nakládané papriky na zimu s česnekem - postup přípravy
Nakládané papriky na zimu jsou skvělým způsobem, jak ozvláštnit těstoviny, saláty nebo masové pokrmy. Výhodou je, že příprava nevyžaduje dlouhé zavařování.
Základ
Nálev
Z omytých a osušených paprik odkrojte stopky, zbytek zeleniny nakrájejte na menší kousky, které vložte do větší mísy. Papriky zalijte vroucí vodou a nechte je pár minut namáčet.
Papriky slijte, zalijte je studenou vodou a nechte je namočené další 3 minuty. Poté je sceďte a vytvořte nálev, smícháním jablečného octa se solí a cukrem.
Paprikami a nakrájeným česnekem naplňte sterilizované sklenice a vše zalijte připraveným nálevem.
Poznámka: Papriku prokládejte česnekem střídavě.
Nakládané papriky na zimu ve sklenicích uzavřete a nechte je stát 3 hodiny v pokojové teplotě. Poté je skladujte v lednici nebo na chladném a tmavém místě, jako je sklep.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

