Borůvkový koláč s drobenkou a vanilkou - postup přípravy
Borůvkový koláč s drobenkou, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je klasika, která potěší všechny milovníky ovoce a jemného těsta. Příprava je rychlá a snadná.
Drobenka
Těsto
Na posypání
Změklé máslo smíchejte s cukrem a hrubou moukou. Ingredience promněte v rukou, vzniklou drobenku odložte bokem a pokračujte s přípravou těsta.
Mléko smíchejte s vejcem, a jakmile se ingredience propojí, také s hladkou moukou, kterou přidejte ve více dávkách.
Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do směsi přidejte moučkový cukr s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vzniklým těstem pokryjte plech, vyložený pečicím papírem a posypte ho borůvkami a drobenkou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po upečení ho nechte vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Koláč můžete podávat posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

