Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodný a velmi jemný dezert se zmrzlinovou příchutí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lahodný a velmi jemný dezert se zmrzlinovou příchutí - postup přípravy

Připravit chutný domácí dezert nemusí být vůbec složité nebo drahé. Stačí, když si vyberete nejlepší recept, podle kterého budete postupovat. Dnes se podíváme na velmi jednoduchý a rychlý dezert, který se skvěle hodí jako sladká tečka po večeři. Je velmi jemný, lahodný a aromatický dezert. Uvidíte, že si ho vaše hodina zamiluje.

Ingredience pro:
10 porcí

Drobenka

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hrnce rozklepněte vejce, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Přidejte smetanu nebo mléko. Zapněte oheň a míchejte, dokud smetana nezhoustne. Za stálého míchání vařte asi 5-6 minut. Sundejte z plotny a přidejte máslo.

2. KROK

Důkladně promíchejte a nechte zcela vychladnout. Do samostatné misky dejte mouku a studené máslo z lednice. Máslo nastrouhejte, přidejte cukr a míchejte prsty, dokud nezískáte jemnou drobenku.

3. KROK

Drobenku rozložte na pánev a za stálého míchání smažte na středním plamenu. Barva se po chvilce změní z bílé na zlatou. Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií a dno pomažte krémem. Poté rovnoměrně rozložte vrstvu drobenky a zakryjte opět vrstvou krému. Vrstvy takto střídejte, dokud budete mít suroviny.

4. KROK

Poslední vrstva by měla být z krému. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do lednice. Následující den odstraňte fólii a krém zasypte vločkami z hořké čokolády. Rozkrájejte a podávejte své rodině a hostům. Uvidíte, že budou nadšení a dezert se skvěle hodí ke kávě nebo čaji.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů