Panenka s parmezánovou omáčkou - postup přípravy
Panenka s parmezánovou omáčkou, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je skutečným gurmánským zážitkem. Hodí se i na slavnosti.
Maso
Omáčka
Příloha
Na posypání
Na smažení
Vepřovou panenku ochuťte solí a pepřem ze všech stran. Potřete ji olivovým olejem a smažte ji na pánvi s rozpáleným olejem 4–6 minut ze všech stran, dozlatova.
Osmaženou panenku přendejte do zapékací mísy, vložte ji do předehřáté trouby a pečte ji na 180 °C po dobu 12 minut. Mezitím na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty.
Přidejte nadrobno nakrájený česnek a po minutě smetanu ke šlehání, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán. Omáčku vařte 10 minut, do zhoustnutí.
Panenku s parmezánovou omáčkou podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou například pečené brambory.
Tip: Pokrm můžete podávat posypaný nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

