Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Panenka s parmezánovou omáčkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Panenka s parmezánovou omáčkou - postup přípravy

Panenka s parmezánovou omáčkou, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je skutečným gurmánským zážitkem. Hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Maso

Omáčka

Příloha

Na posypání

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou panenku ochuťte solí a pepřem ze všech stran. Potřete ji olivovým olejem a smažte ji na pánvi s rozpáleným olejem 4–6 minut ze všech stran, dozlatova. 

2. KROK

Osmaženou panenku přendejte do zapékací mísy, vložte ji do předehřáté trouby a pečte ji na 180 °C po dobu 12 minut. Mezitím na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. 

3. KROK

Přidejte nadrobno nakrájený česnek a po minutě smetanu ke šlehání, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán. Omáčku vařte 10 minut, do zhoustnutí. 

4. KROK

Panenku s parmezánovou omáčkou podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou například pečené brambory. 

Tip: Pokrm můžete podávat posypaný nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů