Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kotlety po zahradnicku s mraženou zeleninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 86 minut

Kotlety po zahradnicku s mraženou zeleninou - postup přípravy

Tento recept si oblíbí všichni milovníci křehkého vepřového masa. Budete-li se řídit postupy podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, můžete se těšit na lahodný a výživný pokrm.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kotlety a každou z nich opepřete a osolte z obou stran. Cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno a smažte ji přibližně 3 minuty na rozpáleném oleji v hrnci. 

2. KROK

Následně na cibulku položte plátky masa, jeden kousek vedle druhého, a smažte je z obou stran přibližně 4 minuty na silném ohni tak, aby se maso zatáhlo.

Tip: Maso na jeho okrajích trochu nařízněte, aby se nekroutilo působením tepla.

3. KROK

Jakmile je maso osmažené, přidejte do hrnce bobkový list, nové koření, drcený kmín a papriku. Poté do hrnce vlijte přibližně litr horké vody, aby bylo maso téměř ponořené. 

Poznámka: Množství vody, kterou do hrnce vlijete, je závislé na velikosti hrnce.

4. KROK

Maso promíchejte, aby se voda dostala všude, hrnec přikryjte pokličkou a pokrm duste 60 minut na mírném ohni. Jakmile je maso měkké, vyndejte ho z hrnce tekutinu sceďte, abyste z ní odstranili cibuli a koření, které už nebudete potřebovat. 

5. KROK

Do tekutiny, kterou jste v hrnci znovu dali na oheň, vsypte mraženou zeleninu na přibližně 5 minut, aby změkla.

Poznámka: V tomto receptu byl použitý mražený hrášek s mrkví. Jakou zeleninu zvolíte však závisí čistě na vašich preferencích.

6. KROK

Do hrnce vlijte smetanu, vše přiveďte k varu a tekutinu zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě dle vlastní chuti. Omáčku vařte pod pokličkou dalších 10 minut, aby se provařila mouka. Pokrm bude díky tomu lépe stravitelný. Poté v omáčce ohřejte maso a můžete servírovat.

7. KROK

Poznámka: Chcete-li, omáčku dochuťte solí, popřípadě pepřem, dle vlastní chuti. Pokrm servírujte s houskovým knedlíkem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů