Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný angrešt ve sladko-slaném nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Nakládaný angrešt ve sladko-slaném nálevu - postup přípravy

Nakládaný angrešt je perfektní k dochucení salátů, omáček, ale i masových pokrmů či slaných dezertů. Výhodou receptu je jednoduchá a velmi rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Do sklenice

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sklenici naplňte rybízovým a třešňovým listem, stroužky česneku, koprem a omytým angreštem. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny pro naplnění jedné sklenice o objemu 500 ml. 

2. KROK

Do sklenice vlijte vroucí vodu, zakryjte ji víčkem a její obsah nechte 5 minut namáčet. Vodu přelijte do hrnce, vařte ji 2–3 minuty a poté ji vlijte znovu do sklenice, kterou zakryjte víčkem.

3. KROK

Vodu přelijte do hrnce, smíchejte ji se solí, cukrem a vařte ji 2–3 minuty. Mezitím do sklenice nalijte jablečný ocet a poté také vroucí nálev. 

4. KROK

Sklenici pevně uzavřete a nakládaný angrešt nechte chladnout dnem vzhůru, pod dekou. 

Poznámka: Pochoutku skladujte na tmavém a chladném místě. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů