Nakládaný angrešt ve sladko-slaném nálevu - postup přípravy
Nakládaný angrešt je perfektní k dochucení salátů, omáček, ale i masových pokrmů či slaných dezertů. Výhodou receptu je jednoduchá a velmi rychlá příprava.
Základ
Do sklenice
Nálev
Sklenici naplňte rybízovým a třešňovým listem, stroužky česneku, koprem a omytým angreštem.
Poznámka: Ingredience jsou určeny pro naplnění jedné sklenice o objemu 500 ml.
Do sklenice vlijte vroucí vodu, zakryjte ji víčkem a její obsah nechte 5 minut namáčet. Vodu přelijte do hrnce, vařte ji 2–3 minuty a poté ji vlijte znovu do sklenice, kterou zakryjte víčkem.
Vodu přelijte do hrnce, smíchejte ji se solí, cukrem a vařte ji 2–3 minuty. Mezitím do sklenice nalijte jablečný ocet a poté také vroucí nálev.
Sklenici pevně uzavřete a nakládaný angrešt nechte chladnout dnem vzhůru, pod dekou.
Poznámka: Pochoutku skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сейчас Приготовим!

