Kořeněná rajčata se 2 druhy ovoce - postup přípravy
Tento recept na kořeněná rajčata vám umožní uchovat si jejich čerstvost a originální chuť po celý rok. Díky přidanému ovoci se jedná o skutečný gurmánský zážitek.
Základ
Nálev
Do každé sterilizované sklenice vložte nové koření, kuličky pepře, na polovinu rozkrojené stroužky česneku, lžičku hořčičného semínka a rajčata.
Poznámka: Rajčata propíchejte párátkem, aby po zalití horkým nálevem nepraskla.
Přidejte hrozny, nakrájená jablka a vrstvení zakončete rajčaty. Ingredience zalijte vroucí vodou, sklenici zakryjte víčkem a nechte ji 15 minut stát.
Poznámka: Hrozny zbavte stopek a jablka jádřinců.
Vodu ze sklenice vylijte a postup ještě jednou opakujte. Tentokrát vodu vylijte do hrnce, kde ji smíchejte se solí a cukrem. Po 3–4 minutách do vroucí tekutiny vmíchejte ocet a nálevem zalijte ingredience v sklenicích.
Sklenice uzavřete a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Poté kořeněná rajčata skladujte na tmavém a chladném místě.
Tip: Po otevření pochoutku co nejdříve zkonzumujte a skladujte ji v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

