Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněná rajčata se 2 druhy ovoce

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kořeněná rajčata se 2 druhy ovoce - postup přípravy

Tento recept na kořeněná rajčata vám umožní uchovat si jejich čerstvost a originální chuť po celý rok. Díky přidanému ovoci se jedná o skutečný gurmánský zážitek.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do každé sterilizované sklenice vložte nové koření, kuličky pepře, na polovinu rozkrojené stroužky česneku, lžičku hořčičného semínka a rajčata.

Poznámka: Rajčata propíchejte párátkem, aby po zalití horkým nálevem nepraskla.

2. KROK

Přidejte hrozny, nakrájená jablka a vrstvení zakončete rajčaty. Ingredience zalijte vroucí vodou, sklenici zakryjte víčkem a nechte ji 15 minut stát.

Poznámka: Hrozny zbavte stopek a jablka jádřinců. 

3. KROK

Vodu ze sklenice vylijte a postup ještě jednou opakujte. Tentokrát vodu vylijte do hrnce, kde ji smíchejte se solí a cukrem. Po 3–4 minutách do vroucí tekutiny vmíchejte ocet a nálevem zalijte ingredience v sklenicích. 

4. KROK

Sklenice uzavřete a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Poté kořeněná rajčata skladujte na tmavém a chladném místě. 

Tip: Po otevření pochoutku co nejdříve zkonzumujte a skladujte ji v lednici.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů