Plněná roláda z mletého masa na 2 způsoby - postup přípravy
Připravte si plněnou roládu z mletého masa na 2 způsoby. Pokrm je originální a ideální nejen k obědu, ale také jako součást slavnostních mís, protože chutná i zastudena.
1. způsob (Základ)
1. způsob (Náplň)
2. způsob (Základ)
2. způsob (Náplň)
2. způsob (Na podlití)
1. způsob
Mleté maso smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a vejci. Alobal potřete olejem a masovou směs na něj rovnoměrně rozprostřete.
Poznámka: Masová směs by měla na alobalu vytvořit tvar obdélníku.
Nyní připravte náplň. Nakrájená vařená vejce smíchejte s nastrouhaným sýrem, nakrájenými rajčaty, solí, pepřem a majonézou. Přidejte nakrájenou jarní cibulku s prolisovaným česnekem a ingredience zamíchejte.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
Náplní pokryjte masový základ, který zarolujte. Plněnou roládu z mletého masa zabalte do alobalu a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky s oblíbeným dipem a přílohou.
2. způsob
Olejem potřete alobal a rozprostřete na něj mleté maso, které posypte pepřem a solí. V míse smíchejte zakysanou smetanu s moukou a směsí potřete masový základ.
Následně vyšlehejte vejce se solí a pepřem a vmíchejte do nich nakrájenou červenou papriku a olej. Směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a položte na ni cuketu nakrájenou na plátky.
Cuketu polijte olejem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení ho položte na masový základ se smetanou, který zarolujte a zabalte do alobalu.
Roládu vložte do pekáče, podlijte ji vodou a pečte při 180 °C po dobu 40 minut. Poté ji podávejte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Recipes