Řízek v parmazánové omáčce s česnekem - postup přípravy
Řízek v parmazánové omáčce je šťavnatý, křupavý a má výraznou chuť. Tento pokrm je skvělým tipem pro všechny fanoušky poctivé kuchyně a krémových omáček.
Maso
Na smažení
Omáčka
Kuřecí řízky jemně naklepejte a ochuťte je solí s pepřem z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Do tří samostatných misek rozdělte mouku, rozšlehaná vejce, strouhanku, smíchanou s nastrouhaným parmazánem a maso v těchto ingrediencích postupně obalte.
Poznámka: V tomto receptu bylo použito maso o celkové hmotnosti 600 g.
Řízky následně smažte na rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany a výpek ze smažení použijte k přípravě omáčky.
Tip: Usmažené řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Do pánve s výpekem přidejte máslo, nakrájený česnek a po 30 vteřinách vše zalijte smetanou. Do směsi vmíchejte nastrouhaný parmazán, tymián, sůl a pepř.
Poznámka: Místo tymiánu můžete použít italské bylinky.
Omáčku vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí a poté ji servírujte společně s masem.
Poznámka: Pokud chcete, aby byla omáčka ještě hustší, vmíchejte do ní více nastrouhaného parmazánu.
Každý řízek v parmazánové omáčce můžete podávat posypaný nasekanou petrželkou a jako přílohu můžete zvolit rýži, vařený brambor nebo jinou oblíbenou přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na Maso

