Pikantní domácí kečup s česnekem - postup přípravy
Pikantní domácí kečup je výrazný, připravíte ho rychle, jednoduše a z levných ingrediencí. Výhodou je, že neobsahuje zbytečné chemikálie, jako omáčky z obchodu.
Ingredience
Nakrájená rajčata vložte do rozpálené pánve, společně s nakrájenou řepou, červenou cibulí, česnekem a oloupaným kouskem zázvoru.
Ingredience ochuťte cukrem, solí, octem, přidejte sušenou chilli papričku a vše důkladně zamíchejte.
Poznámka: Před krájením rajčata zbavte stopek. Nechcete-li, řepu do směsi nepřidávejte.
Po 3 minutách smažení, zeleninu zakryjte pokličkou a vařte ji 30–40 minut. Obsah pánve přendejte do mixéru, kde ho rozmixujte dohladka. Směs propasírujte a vzniklým pikantním domácím kečupem naplňte sterilizované sklenice.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kunal Kapur

