Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní domácí kečup s česnekem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Pikantní domácí kečup s česnekem - postup přípravy

Pikantní domácí kečup je výrazný, připravíte ho rychle, jednoduše a z levných ingrediencí. Výhodou je, že neobsahuje zbytečné chemikálie, jako omáčky z obchodu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nakrájená rajčata vložte do rozpálené pánve, společně s nakrájenou řepou, červenou cibulí, česnekem a oloupaným kouskem zázvoru. 

2. KROK

Ingredience ochuťte cukrem, solí, octem, přidejte sušenou chilli papričku a vše důkladně zamíchejte. 

Poznámka: Před krájením rajčata zbavte stopek. Nechcete-li, řepu do směsi nepřidávejte.

3. KROK

Po 3 minutách smažení, zeleninu zakryjte pokličkou a vařte ji 30–40 minut. Obsah pánve přendejte do mixéru, kde ho rozmixujte dohladka. Směs propasírujte a vzniklým pikantním domácím kečupem naplňte sterilizované sklenice. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Kunal Kapur

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů