Nakládaný česnek na zimu s koprem - postup přípravy
Připravte si aromatickou pochoutku, vhodnou do salátů, těstovin i k masu. Nakládaný česnek na zimu si oblíbí všichni milovníci výrazných chutí a snadných příprav.
Základ
Nálev
Oloupaným česnekem naplňte sterilizovanou sklenici a pokračujte s přípravou nálevu. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, solí, celým černým pepřem, hřebíčkem, sušenou paprikou, bobkovým listem a květem kopru.
Nálev vařte 3–5 minut, vmíchejte do něj ocet a poté ho vlijte do sklenice s česnekem, kterou uzavřete a nechte vychladnout. Poté ji uchovávejte v lednici.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit jednu sklenici o objemu 500 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Любовь Зиброва

