Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česneková pasta se solí a olejem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Česneková pasta se solí a olejem - postup přípravy

Česneková pasta je aromatická a poslouží jako doplněk k těstovinám, masu i jako komponent do pomazánek. Výhodou je rychlá příprava a dlouhá trvanlivost.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Základ

Na zalití (1 sklenice)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupaný česnek rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu smíchejte se solí, olejem a vložte ji do sterilizovaných sklenic.

Poznámka: Díky receptu můžete naplnit až 5 sklenic o objemu 250–300 ml. 

2. KROK

Povrch pasty zalijte olejem, sklenice uzavřete a skladujte je v lednici. 

Poznámka: Sterilizace je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pasty bakteriemi. Při správném skladování česneková pasta vydrží 6–7 měsíců.

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů