Zapečené žampiony se slaninou a česnekem - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete vytvořit originální pokrm, který poslouží jako předkrm, svačinka i hlavní jídlo. Zapečené žampiony se slaninou jsou šťavnaté a plné chutí.
Základ
Na smažení
Žampiony oloupejte a zbavte nožek, které nakrájejte nadrobno a smažte na rozpáleném oleji 1 minutu. Poté k nim přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení další 3–4 minuty.
Směs zalijte smetanou a vařte ji další 3–5 minut. Hlavičky žampionů vyskládejte na plech, vyložený alobalem a posypte je solí a pepřem.
Tip: Místo alobalu můžete použít pečicí papír, nebo plech vymazaný olejem.
Houby následně polijte olivovým olejem a pokryjte směsí najemno nastrouhaného sýra s prolisovaným česnekem a majonézou. Na tuto vrstvu aplikujte smetanovou směs s nožičkami žampionů a vše pokryjte plátky slaniny.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Tip: Zapečené žampiony se slaninou servírujte teplé, ale můžete z nich udělat také součást slavnostních mís, protože chutnají i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Delicious Recipes