Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené žampiony se slaninou a česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zapečené žampiony se slaninou a česnekem - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete vytvořit originální pokrm, který poslouží jako předkrm, svačinka i hlavní jídlo. Zapečené žampiony se slaninou jsou šťavnaté a plné chutí.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony oloupejte a zbavte nožek, které nakrájejte nadrobno a smažte na rozpáleném oleji 1 minutu. Poté k nim přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení další 3–4 minuty. 

2. KROK

Směs zalijte smetanou a vařte ji další 3–5 minut. Hlavičky žampionů vyskládejte na plech, vyložený alobalem a posypte je solí a pepřem.

Tip: Místo alobalu můžete použít pečicí papír, nebo plech vymazaný olejem.

3. KROK

Houby následně polijte olivovým olejem a pokryjte směsí najemno nastrouhaného sýra s prolisovaným česnekem a majonézou. Na tuto vrstvu aplikujte smetanovou směs s nožičkami žampionů a vše pokryjte plátky slaniny. 

4. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. 

Tip: Zapečené žampiony se slaninou servírujte teplé, ale můžete z nich udělat také součást slavnostních mís, protože chutnají i zastudena. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů