Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hříbky v octovém nálevu s divokým kořením

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 94 minut

Hříbky v octovém nálevu s divokým kořením - postup přípravy

Hříbky v octovém nálevu jsou lahodnou pochoutkou s výraznou chutí. Perfektně se hodí do polévek, k masovým pokrmům, do salátů i na slavnostní mísy.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Nálev

Do 1 sklenice

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Houby důkladně očistěte, vložte je do většího hrnce, zalijte je vodou, kterou osolte a vařte je 60 minut. Poté je slijte a propláchněte.

Poznámka: Během vaření sbírejte z hladiny vzniklou pěnu. 

2. KROK

Pokračujte s přípravou nálevu. V samostatném hrnci smíchejte vroucí vodu se solí, cukrem a po minutě přilijte také ocet. Poté, co se nálev začne vařit, ho odstavte z tepla. 

3. KROK

Poznámka: Máte-li více hub, přilijte více vody. Důležité je, aby byly ingredience ve sklenici zcela ponořeny. Díky tomu předejdete jejich plesnivění. 

4. KROK

Do sterilizované sklenice vložte bobkový list s kuličkami pepře, nového koření a naplňte ji houbami. Ty zalijte horkým nálevem, sklenice volně přiklopte víčky a vložte je do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou. 

5. KROK

Do hrnce nalijte vodu do ⅔ výšky sklenic a sklnice zavařujte 30 minut. 

Poznámka: Doba vaření je určena pro zavařování sklenic o objemu 500 ml. V případě větších sklenic zvyšte dobu vaření až na 50 minut.

6. KROK

Po zavaření víčka pevně utáhněte a sklenice nechte vychladnout dnem vzhůru. Hříbky v octovém nálevu poté je skladujte na tmavém a chladném místě.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů