Hříbky v octovém nálevu s divokým kořením - postup přípravy
Hříbky v octovém nálevu jsou lahodnou pochoutkou s výraznou chutí. Perfektně se hodí do polévek, k masovým pokrmům, do salátů i na slavnostní mísy.
Základ
Nálev
Do 1 sklenice
Houby důkladně očistěte, vložte je do většího hrnce, zalijte je vodou, kterou osolte a vařte je 60 minut. Poté je slijte a propláchněte.
Poznámka: Během vaření sbírejte z hladiny vzniklou pěnu.
Pokračujte s přípravou nálevu. V samostatném hrnci smíchejte vroucí vodu se solí, cukrem a po minutě přilijte také ocet. Poté, co se nálev začne vařit, ho odstavte z tepla.
Poznámka: Máte-li více hub, přilijte více vody. Důležité je, aby byly ingredience ve sklenici zcela ponořeny. Díky tomu předejdete jejich plesnivění.
Do sterilizované sklenice vložte bobkový list s kuličkami pepře, nového koření a naplňte ji houbami. Ty zalijte horkým nálevem, sklenice volně přiklopte víčky a vložte je do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou.
Do hrnce nalijte vodu do ⅔ výšky sklenic a sklnice zavařujte 30 minut.
Poznámka: Doba vaření je určena pro zavařování sklenic o objemu 500 ml. V případě větších sklenic zvyšte dobu vaření až na 50 minut.
Po zavaření víčka pevně utáhněte a sklenice nechte vychladnout dnem vzhůru. Hříbky v octovém nálevu poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно

