Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané papriky jsou ideální během zimy do salátu i v omáčce

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládané papriky jsou ideální během zimy do salátu i v omáčce - postup přípravy

Dnes se podíváme na úžasný recept na papriky v rajčatovém vývaru, které zavaříte klasickým způsobem a užijete si lahodné papriky po celou zimu nejen do salátů, ale také do hřejivých omáček. Jde o skvělou kombinaci surovin, které snad každý z nás miluje a můžete si zeleninu vychutnat kdykoli jen budete chtít bez ohledu na roční období a nebudete muset běžet do obchodu a kupovat drahou zeleninu, která během zimy ani není z obchodu příliš dobrá.

Dobrou zprávou je, že na tuto zavařeninu nepotřebujete příliš mnoho druhů surovin, ale pochopitelně budete potřebovat poměrně velké množství jednotlivých ingrediencí, protože se jedná o zavařeninu. Ta se vždy dělá ve větším množství, protože se jedná o práci navíc, kterou rozhodně nebudete dělat každých pár týdnů, ale pravděpodobně jen jednou za sezónu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtiny, abyste je mohli snadno rozemlít mlýnkem. Papriky nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka a stopky.

2. KROK

Znovu je omyjte, abyste odstranili všechna semínka, která vám unikla při prvním čištění. Rajčata a česnek prolisujte mlýnkem nebo rozmixujte ve stolním mixéru. Nezapomeňte je udržovat v oddělených miskách.

3. KROK

Rajčata nalijte do hrnce nebo kastrolu. Přidejte slunečnicový olej, sůl a cukr. Zapněte sporák, promíchejte a přiveďte tuto směs k varu. Jakmile se rajčata začnou vařit, přidejte papriky, ale nemíchejte. Zamíchejte až za 5-7 minut.

4. KROK

Za dalších 5 minut papriky znovu promíchejte a přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a vařte 2-3 minuty. Poté již můžete naplnit sterilizované sklenice až po vrch. Uzavřete je víčkem, utáhněte a obraťte víčkem dolů. Zakryjte utěrkou a nechte zcela vychladnout. A máte hotovo!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů