Smažené brambory v koprovém těstíčku - postup přípravy
Pokud jste milovníci kopru a brambor, jistě vás nadchne tento skvělý recept na vegetariánskou pochoutku, která je vhodná jak k večeři, tak i na jakoukoliv oslavu, jako chuťovka. Smažené brambory v koprovém těstíčku jsou velmi snadné na přípravu a hotové je budete mít také raz dva. Připravte si tuto lahůdku společně s námi.
Ingredience
Nejprve si oloupejte a omyjte brambory a vložte je do většího hrnce se studenou vodou. Dejte na plotnu a přiveďte k varu. Vařte do té doby, než brambory změknou. Pak všechnu vodu slijte a nechte brambory vychladnout.
Mezitím se pusťte do přípravy koprového těstíčka. K ruce si vezměte středně velkou misku, do té přidejte sůl, najemno nasekaný čerstvý kopr, smetanu, jemně nakrájenou cibulku a mletou papriku.
Nakonec ještě přisypte hladkou mouku a vytvořte homogenní směs.
Vychladlé brambory poctivě obalte v koprovém těstíčku se smetanou a vkládejte do pánve s rozpáleným slunečnicovým olejem. Na středním plamenu pak brambory osmahněte do zlatova ze všech stran. Smažené kousky lze před konzumací poklást na savé papírové utěrky, které pomohou s odstraněním přebytečného tuku.
Brambory můžete pojídat jen tak samotné, nebo k nim můžete přidat dip ze zakysané smetany, který pokrm skvěle doplní. Pro milovníky masa je možné k smaženým bramborám podávat i jakýkoliv oblíbený masitý steak. Přejeme dobrou chuť.