Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

5 tipů na pohledné velikonoční občerstvení

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

5 tipů na pohledné velikonoční občerstvení - postup přípravy

Ať už chcete nadchnout své hosty na velikonočním večírku, anebo jen udělat pro svou rodinu stylové sváteční pohoštění, určitě se vám budou líbit maličké chuťovky, kterým nechybí vtip, styl ani zajímavý detail. Na svátečním stole se budou určitě vyjímat a udělají radost všem vašim strávníkům, včetně těch nejnáročnějších.

Ingredience pro:
1 porce

Křenový salát s vejcem a polníčkem

Okurkové rolky s krabí tyčinkou

Šunkové uzlíčky s vajíčkem

Lososová hnízda

Francouzská očka s vejcem

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Křenový salát s vejcem a polníčkem

Vajíčka, cibuli, okurky i šunku nakrájejte na drobné kostičky. Slijte kukuřici a hrášek od nálevu a nechte je okapat. Přidejte je ke krájeným ingrediencím spolu s majonézou a křenem a ochuťte solí a mletým černým pepřem. Vše důkladně promíchejte, naplňte do malých skleniček či mističek a navrch položte kousek polníčku na ozdobu.

2. KROK

Okurkové rolky s krabí tyčinkou

Vajíčka, krabí tyčinky a očištěnou cibuli nakrájejte na jemné kostičky, promíchejte s křenem a majonézou a dochuťte solí a mletým černým pepřem. Salátovou okurku nastrouhejte škrabkou nebo rovným břitem na struhadle na dlouhé a velmi tenké plátky. Každý z nich po celé délce potřete trochou krabí nádivky, posypejte trochou řeřichy a stočte do úhledných roliček.

3. KROK

Šunkové uzlíčky s vajíčkem

Vajíčka nakrájejte na čtvrtinky a ředkvičku a okurku na tenké nudličky. Každý plátek šunky potřete trochou křenové pomazánky, položte na ni čtvrtku vajíčka, pár proužků ředkvičky a okurky, posypejte solí a řeřichou a šunku zabalte okolo náplně. Stéblem pažitky balíček obvažte, aby se nerozbaloval.

4. KROK

Lososová hnízda

Vajíčka ozdobně rozdělte na poloviny a každou z nich obalte plátkem uzeného lososa. Povrch vejce osolte a opepřete, na žloutek položte asi čtvrtku lžičky hořčice a posypejte pažitkou a zakápněte trochou majonézy.

5. KROK

Francouzská očka s vejcem

Listové těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte z něho kolečka. Čtyři vajíčka uvařte natvrdo. To páté vyklepněte, rozšlehejte ho a potřete jím povrch všech vykrájených těstových koleček. Na každé z nich pak položte plátek vařeného vejce, osolte jej a obalte těstem přesahujícím okraje vajíčka. Posypejte mákem nebo černým sezamem a dejte je péct na 10 minut při teplotě 200 °C. Po dopečení je nechte zchladnout a na každý dejte trochu majonézy.

6. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů