Pikantní kuřecí křidélka na pivu - postup přípravy
Kuřecí křidélka zase trochu jinak. Tentokrát vám přinášíme recept na křidélka s pálivými feferonkami, případně chilli a hlavně – na pivě! Jejich příprava je v zásadě naprosto jednoduchá, o to však lepší, chutnější a voňavější je výsledek. Jednoduchá a rychlá marináda je vhodná pro každou příležitost a tahle křidélka se vám budou hodit jako skvělé pohoštění na party i na prosté posezení s přáteli. Vychutnejte si tu šťavnatou chuť pivního kuřete!
Ingredience
Návod na přípravu:
Odstraňte z křídel špičky a v kloubku je rozdělte ostrým nožem na dvě části. Rozložte je do jedné vrstvy na talíř a posypejte je lžičkou jedlé sody, kterou po jejich povrchu rukama dobře rozetřete. Pak je dobře omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Díky tomu se zbavíte veškerých případných nečistot a bakterií a zároveň je pak po smažení kůrčička křupavější.
Na kamna postavte velkou a hlubokou pánev zhruba s jednou lžící oleje. Více ho nepotřebujete, protože se z křidélek při smažení ještě trochu tuku uvolní. Na rozpálený olej dejte osmažit připravená křidélka, dokud krásně nezezlátnou. Během smažení je několikrát otočte, aby byla opečená rovnoměrně a aby maso nepustilo všechnu šťávu a nezůstalo suché.
Když jsou křidélka opečená a zlatavá, posypejte je červenou paprikou, přidejte prolisované stroužky česneku, chilli pastu a sůl a dobře promíchejte, aby se křidélka obalila přísadami. Nakonec celý obsah pánve zalijte pivem tak, aby byla křidélka celá ponořená.
Zmírněte oheň na střední úroveň a křidélka dále vařte, dokud se tekutina úplně neodpaří a nezůstane na nich táhlá vrstvička husté kořeněné marinády.
Takto připravená kuřecí křídla vyskládejte na talíř a podávejte se svou oblíbenou omáčkou, čerstvou zeleninou nebo jen tak samotné.