Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vylepšený vepřový řízek z krkovice

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vylepšený vepřový řízek z krkovice - postup přípravy

V receptu od paní Ladislavy Šatavové najdete skvělý tip na trojobal, díky kterému má vepřový řízek jedinečnou chuť. Připravte si křehkou krkovici, jakou jste nejedli.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou krkovici naklepejte a ochuťte z obou stran solí a pepřem. 

Tip: Maso naklepávejte skrz sáček, který zabrání porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

V misce následně smíchejte rozšlehané vejce s hořčicí a mlékem. Do jiných dvou misek si nachystejte mouku a strouhanku. Maso následně obalte klasicky v trojobalu. 

3. KROK

Vepřový řízek smažte na rozpuštěném sádle 3–5 minut z každé strany. 

Tip: Usmažené maso odložte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů