Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vajíčkový salát s cottage sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vajíčkový salát s cottage sýrem - postup přípravy

Ani během chladnějšího období byste neměli rezignovat na zdravé a dietní saláty, které můžete použít jak coby předkrm, tak i jako hlavní chod, třeba společně s grilovaným masem nebo zeleninou. Tyto saláty jsou jemné a chutné a přitom vám dodají spoustu cenných vitaminů a minerálů, které se vám zejména během zimního období nesmírně hodí pro boj proti virózám i chladnému počasí. Přinášíme vám inspiraci na lahodný vajíčkový salát se sýrem cottage. Určitě si ho zamilujete.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do kastrůlku nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Když začne bublat, vhoďte do ní vajíčka a vařte je 7 až 10 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztvrdl. Když se dovaří, slijte vodou a vajíčka ochlaďte proudem studené vody. Pak je odstavte stranou a nechte je úplně vychladnout, aby se lépe loupala.




Pak z nich sundejte skořápku a vajíčka nakrájejte na kostičky buďto ostrým nožem nebo lépe kráječem na vajíčka. Můžete je zkusit také případně nastrouhat na hrubém struhadle. Vyzkoušejte, který způsob vám bude nejlépe vyhovovat.

Pórek důkladně umyjte a pokrájejte ho na slabé nudličky. Stranou si nechte mladé nažloutlé lístky z prostředka růžice, kterými dozdobíme salát při podávání. Nakládané okurky nechejte lehce okapat a nakrájejte je také na malé kostičky.

Všechny přísady vložte do salátové mísy, přidejte k nim čajovou lžičku hořčice a vyklopte vaničku sýra cottage i s nálevem. Jemně vše dobře promíchejte, aby se suroviny obalily hořčicí a syrovátkou, případně dochuťte solí a pepřem a znovu promíchejte.

Podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu ozdobené proužky mladých pórkových lístků a doplněné o čerstvou zeleninu, jako jsou rajčata nebo papriky.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů