Bábovka bez vajec a mléka - postup přípravy
Určitě znáte klasický recept na bábovku. Jedná se o piškotové těsto, v kterém nesmí chybět vajíčka a mléko. My vám však přinášíme tip na takzvanou „postní“ bábovku, která v podstatě obsahuje všechny ingredience, jako ta standardní, jen s tím rozdílem, že v ní právě vajíčka a mléko nenaleznete. Přitom je také báječná. Přesvědčte se sami.
Kakaové těsto
Vanilkové těsto
Přípravu těst zahajte souběžně ve svou stejně velkých mísách. Nejprve si smíchejte všechny suché přísady. Zvlášť si pak vyšlehejte horkou vodu se slunečnicovým olejem, vanilkovou esencí a následně vše propojte. Vytvoříte si tak hladká a polotekutá těsta s příchutí kakaa a vanilky.
K ruce si pak vezměte formu na bábovku. Vymažte ji máslem, vysypte strouhankou a vlijte do ní nejprve vanilkové těsto a pak střídavě na to těsto kakaové.
Bábovku poté dejte do trouby péct při 170 stupních Celsia na 35 minut. Upečený moučník nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte například se šálkem kávy, či čaje.
Pakliže si budete chtít bábovku vylepšit, lze do těsta ještě zakomponovat například zavařeninu (borůvky, třešně, nebo meruňky). Lahodná bude i s kopečkem šlehačky nebo s domácí marmeládou. Přejeme vám dobrou chuť.